HTML

Ki vagyok?

Winston. A kedvenc karakterem a kedvenc irodalmi alkotásomból. Nem politikai, nem eszmei, nem a blog témáját érintő indíttatásból.

2012.03.06. 09:16 Winston vagyok

Az Anonymous hitvallása

Címkék: magyarország bíróság alkotmány anonymous alaptörvény

Azt hiszem természetemnél fogva szimpatizálok az olyan szerveződésekkel, melyek a föld alatt megbújva harcolnak az emberi jogokért és szembe helyezkednek az olyan hatalmakkal, melyek visszaélnek az erejükkel. Épp ezért szoktam elégedetten kuncogni, mikor az Anonymous egy zsíros célpont ellen intéz támadást. Fegyvergyárak, rabszolgatartó megavállalatok, kormányok számára lehallgatást végző szervezetek és a karhatalmi erők weboldalai ellen támadnak többnyire. Persze a nyugat szereti kisajátítani a célpont szerepét, de a valóságban az Anonymous épp úgy támadja a szíriai kormány hivatalok portáljait, tiltakozásul a békés tüntetők legyilkolása ellen, mint a CIA szervereit. Nincs a jelenkorunk hatalmi pólusai között olyan melyet kímélnének az Anonok. Persze nem nehéz így kivívni a kormányok kitüntető figyelmét és rövid úton a kormányhoz hű sajtóban már nem csak hacker csoportként hivatkoznak rájuk, hanem terrorista szervezetként.

Persze a bizonyos fokú szimpátia nem akadályoz meg abban, hogy néhány tettüket vagy azok tartalmát merő bullshitnek nevezzem. Történt ez a napokban, mikor magyar vonatkozású támadást hajtottak végre. Most az AB honlapja volt a célpont ahol átírták az Alaptörvény bizonyos sorait így a hackerek saját szájíze szerint megfogalmazott hitvallás volt megtekinthető néhány órán át. Az érintett szövegrészlet így hangzik:

"MI, A MAGYAR NEMZET ANONYMOUS TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat:

  • "Valljuk, hogy a zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene."

  • "d) november 5. napja, az 1605. évi Guy Fawkes emlékére."

  • "(4) A tankötelezettség 20 év, melyet a tanulni vágyó és az őt oktató a lehető legnagyobb tudásával és kitartásával jellemző életszakasz."

  • "(5) Az informatikában dolgozók 2^5, azaz 32 évesen a fizetésük 150%-val nyugdíjba mehetnek, továbbá nyugellátás mellett adómentességet élvezzenek."

  • "l) teljes jogkörrel felhatalmazza az Anonymous csoportot, hogy felléphessen minden elnyomás, zsarnokság, és azok elkövetőivel szemben. Az önkényes elnyomókkal szembeni fellépőkkel teljes amnesztia van"

  • "(9) Az Anonymous és más önszerveződő informatikai csoportok, egyének kötelezhetők arra, hogy az országot érő külső és belső fenyegetések ellen fellépjen. Az ilyen csoportok felruházhatók a fenyegetésekkel szembeni korlátlan jogkör gyakorlására."

  • "Mi légió vagyunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Ezt várják tőlünk.""

 

Az első pont teljesen szimpatikus, minden demokrácia és szabadság szerető ember azonosulni tud vele. Romantikus és regénybe illő mondat. Arra is mernék fogadást kötni, hogy évekkel korábban majdnem ugyan ezekkel a szavakkal a V mint Vérbosszú c. filmben is elhangzott már. Persze ők is konzerv anyagból dolgoztak, mert a film Guy Fawkes legendáját eleveníti fel, ezzel pedig elértünk a következő ponthoz amit csak simán nem értek. Az tiszta, hogy az Anonymous jelképe a hagyományos Guy Fawkes maszk, mindenki ilyet hord aki manapság divatlázadó. De azt nem világos, hogy ezt a napot miért kéne alkotmányban kiemelni a többi közül. Nem vagyok én a kultúrák keveredése ellen, sőt, kifejezetten hasznosnak tartom az idegen nemzetek hagyományainak megismerését és azzal sincs baj ha gyakorolják is őket. De azt hagyjuk meg mindenki számára egyéni döntésként, hogy mit szeretne és mit nem szeretne megünnepelni. De ettől függetlenül is csak divatlázadó baromságnak tartom ezt a sort, ahogy a Guy Fawkes ("vendettás") maszk viselését.

A tankötelezettség 20 évre emelése nélkülöz minden jogalapot. Ha valaki szakmai egyeztetés és hatástanulmányok hiányában ilyet felvés az alkotmányban az pontosan a jelenkori kormányunk gyakorlatával él. Ez pedig inkább komolytalanná teszi a "követelést". Az informatikában dolgozókról szóló rész pusztán vicc, nem is foglalkoznék vele. Nem baj ha az emberben van némi humor, mikor éppen lázadozik. 

Az igazi probléma viszont a folytatással van. Az Anonymous éppen az olyan szervezetek ellen harcol mely az állam által van felruházva korlátlan, vagy közel korlátlan jogkörrel és ezáltal veszélyezteti a demokrácia helyes folyásirányát valamint az alapvető emberi jogokat. Visszataszító pont az ilyesmi ellen lázadók részéről annak az igénye, hogy ők maguk is rendelkezzenek ilyesféle jogosítványokkal. Az utolsó mondat tisztán lélektani hadviselés, csak nem világos, hogy kinek is van félnivalója. A kormányoknak, vagy mindenkinek? Mert ha az Anonymous a korlátlan jogkörökre pályázik, mindezt pedig úgy, hogy árnyék szervezetként, továbbra is a föld alatt, kíváncsi szemek elől elzárva folytatnák tevékenységüket, akkor az komolyan felveti annak a gyanúját, hogy nem csak a jelenlegi hatalmi elit ellen lázadnak, hanem olyan paradigma váltásra, melyben ők kerülnek nyeregbe. Így pedig nem feltétlenül túlzók azok a kijelentések, melyek terrorista szervezetként aposztrofálják a csoportot.

A helyzet viszont ennél árnyaltabb a valóságban. Az Anonymous szervezeti felépítése rettentő szövevényes és laza, nincs semmiféle hierarchia és nincs centralizált vezetés. Vannak kis csoportok, sejtek és tagok, melyek az egyes támadásokat önállóan megtervezik és megcsinálják mindenféle felső parancs, utasítás vagy egyeztetés nélkül. Ha a szervezet prominens tagjai a támadást arra érdemesnek találják, hogy felvállalják, akkor a hivatalosnak tekinthető csatornákon és fórumokon jelzik, hogy tényleg ők voltak. Viszont rendszeresen előfordul olyan, hogy egy Anonymous nevében elkövetett támadást végül nem vállalt a szervezet, mert annak eszközeivel vagy a célpont megválasztásával nem értettek egyet. Épp ezért nem lehet egyértelműen terrorista szervezetként számon tartani őket. Látszik az igyekvés, hogy a szervezet által elismert támadások egyfajta következetességet mutatnak, mindig köze van az emberi jogokhoz, szabadsághoz vagy az állami hatalom által elkövetett visszaélésekhez, viszont az egyes tagok önálló akciói tudnak károkat okozni, főleg ha átgondolatlanok és kimerítik a hülyeség fogalmát.

Az Alaptörvény átírását ugyan vállalta hivatalosan az Anonymous Magyarországi szárnya, de az AB oldalára felvésett baromságokat nem lehet a teljes szervezetnek tulajdonítani.

 

92 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://winstonvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr874290982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clegane 2012.03.06. 14:48:59

szerintem nem gondolták ők azokat a pontokat annyira komolyan, hogy ilyen elemzésnek kelljen alávetni őket...

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.03.06. 14:58:27

@clegane: Nekem is pont ez jutott eszembe. A magyar tagozat már most leírta magát nálam, szerintem sok közük nincs az eredeti Anonymoushoz, csak az most menő.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.03.06. 15:01:27

Igen, egyetértek, totálisan abszurd hülyeségeket hordtak össze. Vagy legyen teljesen vicces, vagy legyen komoly, de ez így óvodásra sikeredett...

Jofiu 2012.03.06. 15:03:10

@clegane: Csatlakozom. Ugyanúgy, létezik a kifigurázás nevű dolog is, kár, hogy Winston ezt nem ismeri.

oatBXL · http://blog.osztrogonacz.com 2012.03.06. 15:12:44

Nem hinném, hogy a "hivatalos" Anonymous-hoz lenne közük ezeknek a törőknek, már csak azért sem, mert a "hivatalos" aláírás utolsó mondata "Expect us" azaz kb. "Számíts ránk" - olyan értelemben véve, hogy mindazok akik valamilyen Anonymousnak nem tetsző dolgot tesznek azok számíthatnak arra, hogy a légió nem felejt és nem bocsát meg ... ez eléggé elemi ideológiai alapvetés, ha valaki ténylegesen kapcsolatban áll (akárcsak kezdő szinten is) az Anonymous-sal ezzel tisztában van. Viszont ha valaki copycat módjára megpróbálja a saját balfékségét valami "híres" álca mögé szerkeszteni, az megteszi mindazt amit az Alkotmánybíróság oldalaival megtettek de úgy az "aláírás" mind pedig a betoldott idiótaságok azt támasztják (számomra) alá, hogy legfeljebb csak vágynak arra az elkövetők, hogy az Anonymous-hoz tartozzanak.
Másik lehetséges forgatókönyv, hogy az IVO-hoz vezényelt gyakornokok csinálták a kamu törést, hogy aztán ezzel hencegve épülhessenk be az Anonymous-hoz... biztos kiderül majd az igazság a Haction harmadik évadában.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.06. 15:16:44

Ezek után leírhatnád miért ne szavazzak a Kétfarkú Kutya Pártra.
Esetleg fizetett politikai hirdetést láthatunk?

dr Smittpálelnökúr 2012.03.06. 15:16:54

Szerintem ez a poszt nettó hülyeség.

Terroristák? Há-há-há

Divatlázadó? Ez tipikusan a megsavanyodott, punnyadt kispolgár szándékosan fitymáló véleménye arról, amire saját magának nincs kedve, bátorsága, vagy soha nem jutna az eszébe.

Hajrá Anonymus!

Kudlik Júlia · http://fityiszt.blog.hu 2012.03.06. 15:24:10

@vladys73: hehe - jól mondod!
a hírcsádáról is lehetne valami jó kis lelplező írás itt, hogy valójában basznak utánajárni a dolgoknak, és csak a kisujjukból szopják ki a cikkeiket

Jofiu 2012.03.06. 15:32:45

@Kudlik Júlia: vagy pontokba szedve elemezve miért hülyeség amit írnak. Különös tekintettel a szervezeti felépítésre és a hivatalosan lefektetett missziós dokumentumokra.

Kudlik Júlia · http://fityiszt.blog.hu 2012.03.06. 15:37:38

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: az milyen volt amikor a Helyi téma interjút közölt két Anonymus taggal :) hehe - pulicerdíjat nekik - ez még a CNN-nek sem sikerült :) na és persze a hejitémaféle "Anonymusék" ellenezték az IMF hitel felvételét és szolidarítottak a magyar szabadságharccal - szánalmas

mikorkakalman 2012.03.06. 15:44:52

Ööö... a DEMOKRATIKUSAN VÁLASZTOTT magyar kormány a VÁLASZTÓK ÁLTAL FELHATALMAZOTT 2/3-os többség birtokában hozta létre az Alkotmánzt.
Az Anonymust ki hatalmazta fel ennek a megkérdőjelezésére?
Ha az emberek elégedetlenek az Alkotmánnyal, a következő választásokon lesz lehetőségük ugyanilyen többséggel felruházni azokat, akik esetleg megváltoztathatják. Ilyen egyszerű az egész - így műxik a demokrácia. Nem pedig mindenféle önjelölt csoportocskák milliók választását felülíró elmebeteg agymenései szerint...

Kudlik Júlia · http://fityiszt.blog.hu 2012.03.06. 15:47:46

@mikorkakalman: ööö mondjuk III. Béla a szentkorona ráruházott hatalmánál fogva? :D

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.06. 15:52:59

@mikorkakalman: Ez egy durvább tiltakozási forma, nem várom el, hogy megértsétek. Fekete vs Fehér, remélem egyszer rájöttök, hogy nem ilyen egyszerű a világ.

Kudlik Júlia · http://fityiszt.blog.hu 2012.03.06. 15:57:25

@vladys73: irónia volt kálmán részéről szerintem - legalábbis remélem :)

Vincenzo90 2012.03.06. 15:58:56

Az anonymous politikailag nem lehet semleges ugyan, mert ilyen nem létezik, de az alkotmány ily módon való támadása pontosan a magyar demokrácia megszégyenítése. Bármennyi hülyeséget hallunk is, az alkotmány nem tartalmaz olyan vérlázító hülyeségeket, amik miatt egy fél fokkal is rosszabb lenne az elődjénél, vagy amit nem kellene egy alkotmánynak tartalmaznia. Személy szerint egészen meg vagyok vele elégedve. Az alkotmányt akár nyilvánosság előtt, a tévében támadókról is kiderült már nem egyszer, hogy eszükbe nem jutott beleolvasni, de még az eddig hatályban lévőt sem ismerik, nemhogy összehasonlítási alappal rendelkezzenek.

Az "Anonymous" (mindenki mondhatja magáról, hogy tag) cselekedete igen gyerekes sületlenség volt. Inkább tűnik pár tévúton járó, magát "liberálisnak" képzelő, -ám politikailag a magyar pártrendszer sajátosságai által szült torz ideológiai képletből eredően- egyszerűen "birka" huszonéves info-mérnök hallgató esti jótéteményének.

Vincenzo90 2012.03.06. 16:00:36

@Kudlik Júlia: Én meg remélem, hogy nem kérdőjelezed meg a demokráciát azért, mert nem az van hatalmon, akit ott szeretnél látni. A Fidesz-kormány hibája az nem a demokrácia hibája. Azzal, hogy nem fogadod el, hogy a jelenlegi hatalom demokratikus és legitim, azzal a rendszert ítéled el, nem a kormányt, bármennyire is úgy gondolod.

vasgyuszi 2012.03.06. 16:05:04

Nincsen humorérzéketek, vagy mi? Felesleges a követeléseket elemezgetni, egyszeru görbe tükör, semmi más. Röhögni egy jót rajta és másnapra elfelejteni ;)

Kudlik Júlia · http://fityiszt.blog.hu 2012.03.06. 16:06:31

@Vincenzo90: ehh - azzal hogy ott átírták az alkotmány valójában átírodott az a szépsíges alkotmány? Nem. Ez egy hecc volt, provokáció, egy fricska, ami nem a mi aranyos kis demokráciánk ellen irányult, hanem a jelenleg hatalmon lévő pökhendiek ellen, akik ippeg írtaák ezt az izé, alkotmányt maguknak. Legalábbis én ezt így látom

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.06. 16:07:42

@Vincenzo90: "Bármennyi hülyeséget hallunk is, az alkotmány nem tartalmaz olyan vérlázító hülyeségeket, amik miatt egy fél fokkal is rosszabb lenne az elődjénél" Bár tényleg megérett az alkotmány (ebben egyetértek a FIDESZ-el) egy cserére, de az új még rosszabb lett mint elődje, úgyhogy ez a te véleményed.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.06. 16:08:33

furcsa, hogy az anonymus harcol a demokráciáért, őket pontosan kik is választották meg?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.06. 16:09:40

@Kudlik Júlia: "nem a mi aranyos kis demokráciánk ellen irányult, hanem a jelenleg hatalmon lévő pökhendiek ellen" Számukra sajnos a kettő egyenlő. Aki nem ért egy Szektorral az hazaáruló (hiszen ő 10 millió magyar akaratát teljesíti).

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.06. 16:10:48

@trolololol: Mi ez a választás mániátok? Ha nem szavazott rám 2 millió ember akkor meg se szólalhatok?

mikorkakalman 2012.03.06. 16:10:57

@vladys73: Mint demokrácia elleni tiltakozást, teljes mértékben elfogadom.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.06. 16:13:25

@mikorkakalman: Szóval ha valakinek nem tetszik egy párt és tiltakozik akkor egyúttal a demokrácia ellen tiltakozik? FIDESZ=demokrácia?

Bloodscalp 2012.03.06. 16:14:02

@Vincenzo90: gondolom 3-4 éve azért nem toltad ezt a szöveget:)

Már nem lepődnék meg olyan zseniális megnyilvánulásokon hogy az Anu.-t a nemzetközi és hazai baloldal, és egyenesen GYF pénzeli, a nagy nemzetközi országellenes összefogás jegyében.

mikorkakalman 2012.03.06. 16:23:04

@vladys73: És még te írsz itt fekete meg fehérről... :))
Az Alkotmányt nem egy párt, hanem a kormány hozta létre, az már más kérdés, hogy a demokrácia megengedi, hogy a kormányt egy párt alkossa, ha elég sokan támogatják. Aki tehát az Alkotmányt támadja, az a demokratikusan megválasztott kormányt támadja.
Azt pedig senki nem mondta, hogy kritizálni és véleményt nyilvánítani nem lehet. Egy hivatalos weblap feltörése viszont nézetem szerint nem a kritika és a véleménynyilvánítás, hanem a támadás kategóriájába tartozik.
Ha az Anonymus ezt a valamit a saját honlapján teszi közzé, semmilyen kifogásom nem lenne ellene.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.06. 16:28:42

@mikorkakalman:
1 Kormányt nem választ a nép.
2. Ha 2007-ben valaki tojást dobott volna Ferikére akkor az illetőt nyugodtan szitává lehet volna lőni? Hiszen rátámadt a demokrácia vezérére.

Martian (törölt) 2012.03.06. 16:38:18

Guy Fawkes maszkja ma az Illuminati ötödik hadoszlopát jelöli... Osama után megint kell egy fabrikált ellenségkép, akire hivatkozva kontroll alá lehet vonni az embereket.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.03.06. 16:47:52

@trolololol: Az embereket sem választotta meg senki, oszt mégis harcolhatnak a demokráciáért..

billy reed 2012.03.06. 16:50:47

@trolololol: "furcsa, hogy az anonymus harcol a demokráciáért, őket pontosan kik is választották meg?"
Helyetted harcol, állampolgár, akinek kötelessége lenne védeni a demokráciát.
Egyébként az állampolgárokat ki választja?

@dr Kangörény: +1 pont nálad!

Pong 2012.03.06. 16:58:08

Ilyen jellegü trollozgatást komolyan venni és analizálni 2012-ben, elöször is TL;DR, aztán meg Willkommen im Internet, itt nem minden olyan, aminem látszik.

MoxNox 2012.03.06. 17:14:13

Winston vagyok, bekötötték nálam a netet, és már most nagyon okos vagyok.

debreceni.blog 2012.03.06. 17:16:37

„Tessenek talán azt az eljárást kommentálni, ami 3 millió embert és 3000 milliárdot érintett, és amelyikben úgy szarta össze magát az AB a kormány pisztolyát a tarkóján érezve, hogy azóta is bűzlik az egész intézmény.”

www.vagy.hu//tartalom/cikk/1827_hatalom_navracsics

AnnaKarenina 2012.03.06. 17:17:00

@Vincenzo90: @mikorkakalman: Én olvastam a mostanit megelőző Alkotmányt és én azzal teljesen elégedett voltam. Aztán azzal is az történt, hogy valakik jól átírták anélkül, hogy megkérdeztek volna engem, téged, bárkit, mint népet, állampolgárt:), mert mégis csak az Alaptörvényről van szó.
Úgy hogy Anonymouséknak legalább ennyi joguk volt megtenni.:)

mikorkakalman 2012.03.06. 17:19:08

@vladys73: Igaz, nem demokratikusan megválasztott, hanem demokratikus választások alapján felálló kormányra gondoltam.
Nem kell senkit szitává lőni, és én helytelenítem az ilyen tojásdobálósdit is. Mindenki egye meg, amit főzött, és a legközelebbi választásokon gondolkodjon bölcsebben. Ha pedig a többségnek ez tetszik, még ha befogott orral is, de fogadja el. Tiltakozni és véleményt nyilvánítani természetesen lehet - törvényes keretek között.

ijontichy 2012.03.06. 17:20:31

@clegane: Stimmel. Szerintem se.
Hecc volt ez, és kész. Csak érteni kell. Amit írtak, az semmi más, mint kiröhögése annak az alaptalan csinnadratta-pátosz-satöbbinek, amit, és ahogy ezek a "tákolmányozók" az ország házában alaptörvénykezés címén műveltek.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.06. 17:25:22

@billy reed: @kolbászoszsömle: hú bazmeg ti valami scifiben élhettek, ahol a gonosz orbándiktátor rohamcsapatai naponta isszák kisgyerekek vérét, és csak a bátor anonimusz mer velük szembeszállni, például jól meghekkeli az internetet

mikorkakalman 2012.03.06. 17:25:33

@AnnaKarenina: Nem értek egyet. Az előző alkotmányt egy olyan diktatúra hozta létre, amelyiket senki nem választott, nem hatalmazott fel.
A mostani alkotmányt pedig egy demokratikus választások után alakult, alkotmányos többséggel rendelkező kormány. Az alkotmányos többség pedig a demokrácia szabályai szerint felhatalmazást ad az alkotmány megváltoztatására. Innentől pedig, bár lehet, hogy nem tetszik sokaknak, a legitimációjához és demokratikus mivoltához semmilyen kétség nem férhet.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.06. 17:26:05

@vladys73: tudod mit, holnap én meg kirabolok egy bankot a demokráciáért, hiszen jogom van hozzá

AnnaKarenina 2012.03.06. 17:30:33

@mikorkakalman: Ez egy formai érv. Akkor most melyikünk nem olvasta az előző Alkotmányt? Ugyanis tartalmilag teljesen rendben volt, a mostani már nem annyira. Az alkotmányos többséggel rendelkező kormány egypárti alkotmányt hozott létre, sem parlamenti egyetértésre, sem népszavazással történő megerősítésre nem tartott igényt. Így hát ez egy diktátum.

Pong 2012.03.06. 17:31:25

@trolololol:

Neved alapján válaszolnom se kellene, de tessék:

"@vladys73: tudod mit, holnap én meg kirabolok egy bankot a demokráciáért, hiszen jogom van hozzá"

---->

en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.06. 17:33:49

@AnnaKarenina: "Aztán azzal is az történt, hogy valakik jól átírták anélkül, hogy megkérdeztek volna engem, téged, bárkit, mint népet, állampolgárt"

igen, én még láttam, ahogy orbánviktor a hadserege élén behatolt a parlamentbe, lelőtte a képviselőket, és a választási eredményeket figyelmen kívül hagyva kihirdette a katonai diktatúrát! azóta magyarország már csak a felszabadító EU-s hadseregre vár!

komolyan bmeg, titeket olvasva kb. ez a kép jön le...

Joaquin 2012.03.06. 17:34:11

Azért a 32 éves informatikusoknak járó nyugdíjazásnál leesett, hogy poén?

Az Anonimus nem egy szervezet, hanem egy eszme.

Joaquin 2012.03.06. 17:34:58

y-nal vagy ahogy tetszik.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.06. 17:36:29

@Pong: "Neved alapján válaszolnom se kellene, de tessék:"

en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

amúgy meg arra az ellentmondásra céloztam, hogy ha hekkelni lehet a demokráciáért, akkor bankot rabolni miért ne lehetne, vagy akár gyilkolni

ha úgy érezzük, hogy egy eszméért áthághatjuk a törvényeket, akkor ez csak fokozatbeli különbség

AnnaKarenina 2012.03.06. 17:38:26

@trolololol: Hiába próbálod elvicceskedni, ez akkor is így történt, és ez még csak a formai (jogi) része, nem a tartalmi.
Egy pusztán az egypárti 2/3-on alapuló törvény diktátum katonai diktatúra nélkül is.:)

Pong 2012.03.06. 17:38:30

@trolololol:

Igen, pontosan ezt értettem logikai bukfenc alatt..:) Légyszi olvass is.

Pong 2012.03.06. 17:41:40

@Pong:

Kicsit kifejtem, hogy ne legyen félreértés, a wikileaks jellegü "whistleblowing" expozálás a civil ellenállás kategóriába tartozik, ugye nem okoztak senkinek kárt és traumát, nem úgy, mint pl. a bankrablás, és egyébként is hol van már a Wiszkis könyve, esküszöm Buci böriélményi hamarabb jönnek majd!

AnnaKarenina 2012.03.06. 17:42:00

@trolololol: Mintha szó lenne ott a zsarnokságról is. Amúgyis permanens szabadságharcban élünk, talán jó példa lesz: a forradalmak is át szokták hágni a törvényeket. :)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.06. 17:43:01

@trolololol: Felőlem (nem felbujtásnak szánom, tisztelt bíróság :)).
@mikorkakalman: Másképp látjuk meddig lehet elmenni egy tiltakozással. Ezzel kapcsolatban nem fogunk dűlőre jutni, úgyhogy felfüggesztem a témát.

Joaquin 2012.03.06. 17:44:55

@trolololol: Ha ezzel valóban segítenéd a demokráciát én támogatnálak. A logikai bukfenc ott van, hogy ilyen cselekedettel nehéz, már-már lehetetlen.

finalNmbr 2012.03.06. 17:52:13

De ez nem az anonymus. És közben az is. Ahogy én is tagja vagyok, de mégsem. Ti is tagjai vagytok, de mégsem. Ha én az lmp oldalán 'tiltakoznék' a liberál eszmék ellen arra ugyanúgy mondhatnám, hogy az anonymus nevében teszem. xss móka, sql injection. nem több mint pár script kiddie bohóckodása

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.06. 17:57:28

@AnnaKarenina: "Egy pusztán az egypárti 2/3-on alapuló törvény diktátum katonai diktatúra nélkül is.:) "

igen, azt a pártot meg a jóisten teremtette oda, bizonyosan nem kérte senki, hogy ott legyenek, sőt egész magyarország lázad ellene, mikor vonulnak már be végre a felszabadító külföldi csapatok

az még véletlen sem lehetséges, hogy a demokrácia része ez is

ha van egy program, aminek az egyik ciklusa fut éppen, akkor ne keverd össze a ciklust magával a programmal, és ne kezdd el azt állítani, hogy a program nem megfelelően működik

@Joaquin: pont ez az, hogy ki dönti el, mi "segíti a demokráciát" és mi nem. az anonymus hekkelései segítik? őket megválasztották? van rájuk széleskörű társadalmi igény? ha megölök minden diktatúrapártit, akkor segítem a demokráciát? ez elfogadható?

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.06. 17:58:47

@Pong: ha úgy érezzük, hogy egy eszméért áthághatjuk a törvényeket, akkor ez csak fokozatbeli különbség

ez nem logikai bukfenc, ez pontosan így van

AnnaKarenina 2012.03.06. 18:20:16

@trolololol: Nem, tévedsz, egy többpártrendszerben az egypárti kinyilatkoztatás nem a demokrácia része, még akkor sem, ha legitim.

maretz 2012.03.06. 18:20:27

"Az Anonymous szervezeti felépítése rettentő szövevényes és laza, nincs semmiféle hierarchia és nincs centralizált vezetés. Vannak kis csoportok, sejtek és tagok, melyek az egyes támadásokat önállóan megtervezik és megcsinálják mindenféle felső parancs, utasítás vagy egyeztetés nélkül. Ha a szervezet prominens tagjai a támadást arra érdemesnek találják, hogy felvállalják, akkor a hivatalosnak tekinthető csatornákon és fórumokon jelzik, hogy tényleg ők voltak."

Vagyis pontosan úgy működnek, mint az al-Kaidának nevezett laza szervezet.

Szerintem az mindig veszélyes, amikor unatkozó pattanásos suhancok -- akiknek amúgy halvány fingjuk sincsen a világ dolgairól, csak néhány blogon olvasnak egymástól pár baromságot, és egyből előjön a divatlázadás belőlük -- olyan eszközök tulajdonában vannak, amelyekkel ártani lehet.

Szerintem kurvára nem vicces, hogy jobb esetben oldalakat, internetes felületeket, rosszabbik esetben infrastruktúrát bénítanak meg, mert nekik lázadozni van kedvük. Ez rohadtul nem a gyermeki csíny kategória, ez jobb esetben vandálkodás, rosszabb esetben terrorizmus. De a Btk. mindkettőt bünteti -- helyesen.

Nehogymár névtelenül garázdálkodó unatkozó hülyegyerekek mondják meg a választott népképviseleti szerveknek, hogy milyen törvényeket alkossanak...

Martian (törölt) 2012.03.06. 18:21:53

@Joaquin: "Az Anonimus nem egy szervezet, hanem egy eszme."

Az eszmék önmagukban nem akcióznak, csak hús-vér emberek...

maretz 2012.03.06. 18:22:23

@AnnaKarenina:

Ha egy többpártrendszerben a választópolgárok egy pártnak szavaznak alkotmányozó többséget, akkor bizony az "egypárti kinyilatkozatás" az teljesen demokratikus és legitim.

A kétpárti demokráciákban (angolszászok) pl. mindig csak egypárti döntésekkel történik a törvényalkotás... akkor ott is diktatúra van?

AnnaKarenina 2012.03.06. 18:24:36

@maretz: Már tudjuk, miért is bővítik, fejlesztik folyton a terrorelhárító szervezetet.:)
Túl komolyan veszed ezt. Mit ártottak ezzel? Semmit. Elmondták a véleményüket, ha pl. egy népszavazáson ezt senki nem tehette meg ez ügyben. Egy bankkártya csalótól több félnivalód lehet.

AnnaKarenina 2012.03.06. 18:26:59

@maretz: Az angolokat ne hozzuk már ide. "Valamivel" régebben élnek demokráciában, mint mi, és nem élnek vissza vele. A legitim és demokratikus nem mindig ugyanaz, ez teljesen nyilvánvaló. Csak egy nagyon egyszerű példa: egy király legitim, de ha csak ő hoz rendelkezéseket, az nem demokratikus. Ugyanilyen a rendeleti úton való kormányzás is.

maretz 2012.03.06. 18:27:28

@AnnaKarenina:

"egy népszavazáson ezt senki nem tehette meg"

Helyette megtehette országgyűlési és önkormányzati választásokon, mint ahogy megteheti 2 év múlva is újra.

"Túl komolyan veszed ezt. Mit ártottak ezzel? Semmit."

Nekünk valóban. Van akinek viszont ártottak már, azzal hogy komoly infrastruktúra-hálózatokat bénítottak meg.

Az elvvel nem értek egyet. Hogy egyesek azt gondolják, hogy nyugodtan vandálkodhatnak, törvényeket szeghetnek, stb. mert ők "népi lázadók"... Tessék a szavazófülkében lázadni inkább!

AnnaKarenina 2012.03.06. 18:30:06

@maretz: Majd ott is fognak. Nem tudok egyetérteni azzal, hogy az államra, mint a megtestesült jóra tekintsünk, és ne ellenkezzünk semmiképp, ha másképp gondoljuk. (Nem bűntényekre gondolok.) Az állam az állampolgárokért van, nem fordítva, még ha ezt is éljük (nem csak Mo.-on persze).

maretz 2012.03.06. 18:30:18

@AnnaKarenina:

A rendszer szempontjából kurvára nincs jelentősége annak, hogy ki mióta él abban a rendszerben.

A "legitim" szó relatív, ha demokratikus legitimitásról beszélsz, akkor a demokrácia és a legitimitás pont ugyanazt jelenti. Mivel egy demokratikus rendszerben (mint amilyen Magyarország is) a legitimitás csak demokratikus lehet, ezért a felvetésednek nincs értelme.

Magyarországnak egy olyan kormánya van, amit szabad és demokratikus választások során a választópolgárok szavaztak meg. Nem tetszik? Lehet szavazni újra 2014-ben. A probléma az, hogy egyelőre úgy tűnik 2014-ben megint a Fidesz fog nyerni (igaz, kisebb arányban). Akkor kíváncsi vagyok, majd mit fogtok mondani, miért illegitim?:)

maretz 2012.03.06. 18:31:45

@AnnaKarenina:

"(Nem bűntényekre gondolok.)"

Látszólag pedig mégis azt támogatod. Akár falakon graffitizni, akár internetes portálokon vandálkodni szerintem bűntény. Innentől kezdve nincs miről beszélnünk.

Ha valaki tiltakozni akar, annak megvan a törvényes módja is. Ha valaki nem ezt választja, az nyilvánvalóan nem demokrata.

Pong 2012.03.06. 18:32:09

@trolololol:

Fokozatbeli külömbség --> csúsztat

Most tényleg tisztelni kellene a cimbiknek gyártott törvényeket?

@nmy:

Te valószinüleg néger vagy, ugyanis most egy kis anon kultúra:

> habbo hotel
> NIGGER GET
> 4chan, kb. minden thread

Azaz nem mindenki jobb vagy bal.

@maretz:

Te pedig egyértelmüen egy szomorú muggle vagy az internet világában. Nem baj, látom nyelni ügyesen megtanultál, te buta fideszbot.

maretz 2012.03.06. 18:33:45

@Pong:

Majd beszélünk ha leszálltak a heréid és szőrösödik a pöcsöd...

Addig nyomassad a divatlázadást, hadd lássák a haverok milyen kúl vagy, ha már tesiórán utolsónak választanak csapatba!

maretz 2012.03.06. 18:35:02

@Pong:

"Most tényleg tisztelni kellene a cimbiknek gyártott törvényeket?"

Tisztelni azt tisztelsz amit akarsz, betartani viszont kötelességed a magyar népképviselet által elfogadott összes törvényt. Akár tetszik, akár nem.

Pong 2012.03.06. 18:37:07

@maretz:

Muaha, látom a sztereotipiak múkodnak, sajnos 30/1.8m/80 kg/15 éve TWD, érdemileg úgy látom nem tudsz hozzászólni, nem mintha vártam volna.

Pong 2012.03.06. 18:38:36

@maretz:

"Tisztelni azt tisztelsz amit akarsz, betartani viszont kötelességed a magyar népképviselet által elfogadott összes törvényt. Akár tetszik, akár nem"

ÖÖ, nem? Problem?

maretz 2012.03.06. 18:38:38

@Pong:

Jah persze, én meg kockahasú adonisz vagyok, és a nőm victoria's secret modell:) Tudom, az éter mindent elbír...

Érdemben te sem tudsz hozzászólni, de majd talán rájössz erre is előbb-utóbb, aztán iszol inkább egy sört.

Pong 2012.03.06. 18:40:28

@maretz:

"Ha valaki tiltakozni akar, annak megvan a törvényes módja is. Ha valaki nem ezt választja, az nyilvánvalóan nem demokrata."

Igen, ez kitűnően müködött volna 56ban, ugye?

maretz 2012.03.06. 18:41:38

@Pong:

'56-ban nem egy demokratikusan választott kormány volt hatalmon, amit a következő demokratikus választásokon le lehetett váltani, ha nem tetszik... te nagyonhülye...

Apró különbség.

Pong 2012.03.06. 18:44:36

@maretz:

Feldschlösschen van a kezemben, igy sör megoldva, nagyon sajnálom, hogy neked az interneten hazudni kell, valószinüleg tényleg az vagy, aminek másokat titulálsz, remélem legalább kapsz pénzt érte.

Csajom nem fitnesz modell hanem jógatanár(jelenleg), shitisvcash.jpg

Pong 2012.03.06. 18:46:53

@maretz:

Sajnos belehullottál, pedig komolyan reméltem, hogy informáltabb vagy. Akkor szerinted most a narancsokat le lehet váltani? És ha igen, milyen következményekkel?

maretz 2012.03.06. 18:48:54

@Pong:

Miért ne lehetne?:) Persze nem fog menni egyelőre, mert -- ellentétben azzal, amit egyesek gondolnak -- még mindig mögöttük állnak többen.

De elméletileg természetesen le lehet őket váltani. Elmész szavazni egy másik pártra 2014-ben, és meg is van oldva. Ha többen lesznek, akik egy másik pártra szavaznak, akkor ez ilyen egyszerű.

Ha azt sajnálod, hogy nem lesznek többen, az viszont nem a Fidesz hibája, hanem egyszerűen szar az ellenzék (vagy jó a kormány... nézőpont kérdése).

Pong 2012.03.06. 18:55:22

@maretz:

"De elméletileg természetesen le lehet őket váltani. Elmész szavazni egy másik pártra 2014-ben, és meg is van oldva."

Ez egy olyan szintű naivitás, hogy komolyan meg kell kérdeznem, te itt élsz? Én most jelenleg Svájcban nyomom, de évekkel ezelőtt már világosan látszott a politikai elit hegemóniája, s most az ügynöktörvénnyel világossá is vált, hogy ki hogy áll.

Most tényleg azt gondolod, hogy te választod meg őket? Jesusfuckingchrist.

Maretz 2012.03.06. 19:01:43

@Pong: A "poltikai elit hegemóniája"... Jah értem:)

És a zsidók vannak mindennek a hátterében vagy az illuminátusok, vagy xenu űrlényei?:D

Nem kell fantáziálni, alapíts pártot, indulj a választásokon és nyerj. Ennyi.

Az LMP a semmiből lett nehány év alatt... Az már a saját bénaságuk, hogy csak eddig vitték. De ez mutatja, hogy szó sincs itt semmiféle "politikai elit" összeesküvéséről... Egyszerűen az amatőr hőbörgőket nem szokta a nép megszavazni, mert nem értenek semmihez.

Ennyi.

Maretz 2012.03.06. 19:05:02

@Pong:

A demokrácia nem azt jelenti, hogy minden idióta okoskodását meg kell fogadni... Hanem azt, hogy ha elég embert meg tud győzni az igazáról, akkor AKÁRKInek a véleménye törvényt alkothat.

A demokrácia nem garancia, hanem lehetőség. Ha valaki nem tud élni a lehetőséggel, az nem a rendszer hibája, hanem az egyéné.

Pong 2012.03.06. 19:07:17

@Pong:

Mivan? Juden? Dehogy, illetve vannak zsidók is és vannak rendes mélymagyarok is a homogenitásban. Ehhez nem kell hallucinálni UFOkat. Egyszerüen mindenki mocskos és korrupt, csókolom. 2 db polarizált illúzió van, semmi más.

@nmy:

Ok, holnap reggel 5kor a népligetben, én hozom a pisztolyokat.

Maretz 2012.03.06. 19:09:36

@Pong:

"2 db polarizált illúzió van, semmi más."

Ez bizony általában minden demokráciában így van.

Sajnos a demokrácia már csak ilyen... ha kevés követője van az ötletednek, akkor be kell látni, hogy vagy szar az ötleted, vagy te vagy szar, hogy nem tudod rendesen előadni.

Senki nem tiltja meg, hogy alapíts pártot, és terjeszd az igét. Jah hogy nem megy? Bocs, de ez miért a Fidesz (vagy a homályos "politikai elit") hibája?

Pong 2012.03.06. 19:09:43

@Maretz:

"A demokrácia nem garancia, hanem lehetőség. Ha valaki nem tud élni a lehetőséggel, az nem a rendszer hibája, hanem az egyéné."

Churchill és Putyin szeretne neked mondani valamit.

Pong 2012.03.06. 19:10:53

@Maretz:

"A demokrácia nem garancia, hanem lehetőség. Ha valaki nem tud élni a lehetőséggel, az nem a rendszer hibája, hanem az egyéné."

Churchill és Putyin szeretne neked mondani valamit.

Pong 2012.03.06. 19:13:29

@Pong:

És baszódj meg blogmotor.

Maretz 2012.03.06. 19:14:07

@Pong:

Nem kell a duma. Putyint azért nem lehet leváltani, mert mögötte van a többség. Pont.

Ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne kicsit egyenletesebb a pálya, hiszen putyinék újságírókat gyilkolnak, ellenzékieket raknak börtönbe, pártokat tiltanak be és választásokat csalnak el...

De ennek sajnos semmi köze Magyarországhoz. Magyarországon teljesen szabad választások vannak, a média többnyire kiegyensúlyozott (enyhe balos többséggel), miközben egyetlen pártot sem tiltanak be.

Nem értem innentől kezdve miről beszélsz.

Pong 2012.03.06. 19:22:48

@Maretz:

Putyin mellett a többség? Igen, ha a többség a sikeresen butitott ifjusági szervezet és az alulinformált vidék eredménye, akkor igen.

Gondolom te sem nézel TVt, különben nem égetnéd magad ilyesmivel, hogy "kiegyensúlyozott".

Maretz 2012.03.06. 19:35:57

@Pong:

A többség az többség, akárkikből is áll... Ez a demokrácia.

Ha kiegyensúlyozottság alatt azt értjük, hogy minden jelentős támogatottságnak örvendő nézetet bemutat, akkor kétségtelenül az. A baloldalnak is megvannak a tévéi, meg mostmár a jobbnak is. Ezt kár ragozni. Ha nem hiszed el nézz egy kis ATV-t meg olvass egy kis népszabit...

Ez persze nem jelenti, hogy minden részeg deviáns agymenéséről beszámol... De ez talán nem is követelmény:)

Pong 2012.03.06. 19:42:37

@Maretz:

Népszabit? ATVt? Akkor inkább a drog!

Vigyázz, már megint logik bukfenc területre tévedtél a részegdeviánsagymenésekkel, mellesleg emlitem, hogy Matisz nagyapa eléggé ottan van.

www.youtube.com/watch?v=GJeJVOkHC4U

Maretz 2012.03.06. 19:58:34

@Pong:

Figy, kevesen osztják a világnézeted... Deal with it!

Ennyi. Ez nem a rendszer hibája. Olyan mintha a szabályokat szídnád, mert nem tudsz focizni. Tanulj meg, aztán menni fog!

Indíts tv-t, aztán ha nézik elegen, akkor indulj a választásokon! Senki nem tiltja meg! (Ellentétben az általad emlegetett putyini Oroszországgal...)

Pong 2012.03.06. 20:16:12

@Maretz:

Nem is emlitettem világnézetet? Nem.

Nem tudok focizni bazdmeg, 1on1-t kedvelem.

Nem inditok TVt, nincs semmi kedvem olyasmiben részt venni, amit már 15 éve nem nézek :)

Ne értsd félre, leszarom ami otthon van, és nem vagyok összefüzve egyik párttal sem, söt ambicióim sincsenek. Egyszerüen már hisztérikus röhögőgörcsöm támad, amikor az enyhén pszihedelikus magyar polikát olvasom, és ez ilyen tünetekben nyilvánul meg, mint a kommentelés.

Maretz 2012.03.06. 21:05:21

@Pong:

Ahhoz képest aktívan részt veszel benne...:) Tudom, amikor kifogynak az érvek, akkor jön a szöveg, hogy "én egyébként is leszarom, külföldön élek":)

Nem baj, mi is jót röhögünk a kommentjeiden:)

Pong 2012.03.06. 23:51:11

@Maretz:

Sajnos megint phail, mivel Mo.-n élek, csak lazitani szeretnék, de neked sajnos ánoszud igencsak fix.
süti beállítások módosítása